Electe

Gučevo 2016 – Seminar klarineta

 Gučevo je i ovog leta bilo domaćin Seminara klarineta u organizaciji udruženja Electe. Seminar klarineta na planini Gučevo zainteresovao je mlade klarinetiste iz naše zemlje ali i inostranstva. Ove godine održan je i najbrojniji Seminar do sada, s obzirom na to da ga je posetilo 39 kandidata iz SAD, BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Seminar je održan na planini Gučevo kod Loznice, na već proverenoj lokaciji, od 14. do 21. avgusta 2016. godine. Ovogodišnji Seminar klarineta Gučevo, vodili su istaknuti muzički pedagozi i reproduktivni umetnici mr Nikola Srdić, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, prof. Radovan Kavalin, mr. Pete Đuro profesor u muzičkoj školi “Isidor Bajić” i prof. Tadej Kenig prvi klarinetista Ljubljanske opere i docent na Akademiji za glazbu u Ljubljani.

Gučevo – “Centar klarineta”

 „Ovo je najveći seminar ovog tipa na Balkanu i predstavlja jedinstvenu priliku za sve klarinetiste da razmene iskustva i muzička umeća sviranja klarineta. Svakako, ovo je i dobra prilika za sve koji žele da se profesionalno bave sviranjem klarineta, da prate svetske i Evropske trendove po pitanju tehničkog razvijanja klarineta ali i muzičkih trendova izvođenja klarinetskog repertoara uopšte“, kaže za naš portal Miloš Radović predsednik Electe.

 Seminar je protekao u veoma pozitivnoj atmosferi, a vremena je bilo i za odmor i razonodu, ali i za po koju partiju šaha ili preferansa. Takođe, polaznici seminara svako veče organizovali su fudbalske turnire i druge slične sadržaje.
Oko jednog su se složili i polaznici i profesori; organizacija seminara je bila na visokom nivou i sam ambijentplanine Gučevo je idealan za održavanje ovakvih stručnih skupova.
Iz Electe najavljuju da su već počele pripreme za sledeću Internacionalnu umetničku radionicu klarineta Gučevo sa još bogatijim sadržajem, kako u stručnom tako i u rekreativnom smislu.

Pogledajte video

2 komentara

 1. Nedim - 21. septembra 2016. 18:59

  To je lepo što se okupe mladi sa profesorima u lepoj prirodiKoliko se to plaća ,mogu li i drugi doći i prisustvovati tim muzičkim seansama?Naravno platiti smeštaj.Mnogo se nauči .

  Odgovori
  • Electe - 3. oktobra 2016. 18:41

   Poštovani Nedime u februaru 2017. godine će izaći svi podaci u vezi sa seminarom klarineta na Gučevu. Ono što je već dogovoreno je da će sledeće godine Seminar klarineta biti održan od 19. do 26. avgusta.
   Drago nam je da se družimo na planini.
   Srdačan pozdrav!

   Odgovori

Šta Vi mislite?