Electe https://electe.org electe.org Fri, 08 Jun 2018 20:11:11 +0000 sr-RS hourly 1 OTOK ZVUKOVA – seminar u Komiži, Vis, Hrvatska https://electe.org/otok-zvukova-seminar-u-komizi-vis-hrvatska/ https://electe.org/otok-zvukova-seminar-u-komizi-vis-hrvatska/#respond Mon, 04 Jun 2018 10:57:25 +0000 https://electe.org/?p=13193 OTOK ZVUKOVA – Polaznici seminara koji se prijave preko Electe sajta imaju priliku da budu stipendirani značajnim delom kotizacije. Electe i organizatori seminara dogovorili su popust za ograničen broj polaznika. Ovo je dovoljan razlog da se što pre javite i rezervišete svoje mesto na seminaru Otok zvukova! 23. – 30. 9.[...]

Članak OTOK ZVUKOVA – seminar u Komiži, Vis, Hrvatska se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
OTOK ZVUKOVA – Polaznici seminara koji se prijave preko Electe sajta imaju priliku da budu stipendirani značajnim delom kotizacije. Electe i organizatori seminara dogovorili su popust za ograničen broj polaznika. Ovo je dovoljan razlog da se što pre javite i rezervišete svoje mesto na seminaru Otok zvukova!

23. – 30. 9. 2018.
Komiža, otok Vis, Hrvatska

Seminar Otok zvukova namijenjen je svima koji žele slobodnije govoriti i pjevati.

Otok zvukova je program koji se bavi oslobađanjem glasa i vraćanjem radosti pjevanja. Okružje predivnog otoka Visa i Komiže su savršeno mjesto za ovakav rad.

Polaznici možete biti svi koji imate želju pjevati ali se ne usuđujete i treba vam poticaj. Dobrodošli su i amateri pjevači koji žele osloboditi glas, profesionalni pjevači koji žele na nov način istražiti mogućnosti razvoja glasa, glumci, svi vi koji želite vratiti veselje pjevanju i komunikaciji govorom.

Kroz vježbe disanja, opuštanja i pokret a sve povezano s posebnim vokalnim vježbama, tim iskusnih stručnjakinja radit će s polaznicima na oslobađanju izražavanja glasom. Glazbeno obrazovanje nije uvjet za sudjelovanje. Svi ste dobrodošli!

Voditeljice seminara su:

ANUGITA MAJA ŽARKOVIĆ – vježbe opuštanja

RENATA POKUPIĆ – glas

SANJA NOVKO – pokret i joga

Objedinivši znanja i iskustva iz različitih područja, voditeljice su osmislile jedinstveni program. Stvarajući opušteno okruženje, potiču polaznike na brisanje vokalnih granica.

Pjevaj jer to je hrana koja treba našem izgladnjelom svijetu.
Smij se jer to je najčistiji zvuk.
~ Hafiz

Prijavu za seminar možete izvršiti OVDE.

 

Cilj seminara je stvoriti uvjete da kroz sustavni rad s našim timom dobijete samopouzdanje, počnete slobodnije komunicirati i pustite glas.

Kroz program ćete naučiti kako se opustiti i vladati glasom u situacijama koje Vam nisu ugodne. Ovo je naročito važno za sve vas koji radite s ljudima, u radu prezentirate ili ste na početku karijere pa su Vam sve situacije nove. Najvažnije je da ćete postati svjesniji kvaliteta svojeg glasa i uživati u pjevanju i razgovoru.

 

RASPORED

Dan započinje blagim vježbama buđenja i opuštanja tijela te disanja, kako bi glasu stvorili osnovu i prostor za što slobodnije izražavanje.

Nakon doručka i rada na pjevanju u kombinaciji s pokretom, slijedi joga za sve polaznike, zatim ponovo pjevanje i vježbe opuštanja.

Prvi dio dana zaokružuju ručak i odmor. Drugi dio dana počinje pjevanjem.

Nakon večere, dan završavamo opuštajućim pokretom ili meditacijom.

 

 

Članak OTOK ZVUKOVA – seminar u Komiži, Vis, Hrvatska se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
https://electe.org/otok-zvukova-seminar-u-komizi-vis-hrvatska/feed/ 0
Internacionalni seminar violončela https://electe.org/internacionalni-seminar-violoncela/ https://electe.org/internacionalni-seminar-violoncela/#respond Tue, 22 May 2018 07:40:57 +0000 https://electe.org/?p=13187 Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju na Internacionalnom seminaru violončela pod vođstvom prof. Kajoko Jokote. Ove godine imamo posebnu čast da na našim prostorima budemo domaćini umetnici specifičnog muzičkog senzibiliteta. Kajoko Jokote, naša[...]

Članak Internacionalni seminar violončela se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju na Internacionalnom seminaru violončela pod vođstvom prof. Kajoko Jokote.

Ove godine imamo posebnu čast da na našim prostorima budemo domaćini umetnici specifičnog muzičkog senzibiliteta.

Kajoko Jokote, naša gošća iz Japana, prve muzičke veštine stekla je u svojoj domovini. Umetnička radoznalost i želja za usavršavanjem dovode je u Francusku, gde nastavlja da uči na najprestižnijim školama, dobija brojne nagrade, učestvuje u muzičkom životu, a živi i danas. Kajoko Jokote je kao izvođač pokazala posebno interesovanje za staru muziku, pa se usavršila i na violi da gamba. Takođe, cenjen je kamerni muzičar i član je ansambala različitih sastava. Osim bogate izvođaćke delatnosti Kajoko Jokote se pokazala kao darovit pedagog podučavajući na nekoliko eminentnih škola.

Ukoliko svirate jedan od najlepših instrumenata, želite nova poznanstva, bogaćenje iskustva, nove perspektive interpretacije i pristupa izvođaštvu, za Vas je rad sa Kajoko Jokote pravi izbor. Dođite u prelep ambijent, družite se sa kolegama, uživajte u muzici, pokažite šta znate, usavršite se, pronađite nove umetničke aspekte.

Seminar će biti održan od 18. do 25. avgusta 2018. godine na planini Gučevo kod Loznice.
Za sve polaznike seminara predviđena su tri časa, a po dogovoru sa prof. Kajoko i više. Broj kandidata je ograničen a mogućnost da učestvuje na seminaru imaće prvih deset prijavljenih kandidata.

Za potpunu prijavu relevantan je odgovor organizatora.
Za sve polaznike koji se prijave na Internacionalni seminar violončela obezbeđene su prostorije za vežbanje i usviravanje, a omogućeno je i da slušaju časove ostalih kandidata i da na taj način i pasivno učestvuju na seminaru.

Da biste se uspešno prijavili potrebno je da:
popunite On-Line prijavu (najkasnije do 08. juna 2018. godine),
izvršite uplatu prvog dela kotizacije (najkasnije do 08. juna 2018. godine) i
uplatu prve rate za smeštaj (najkasnije do 08. juna 2018. godine).

Prijavite se!

KOTIZACIJA
Kotizacija za polaznike Internacionalnog seminara violončela iznosi 60 € (za nižu školu), 80 € (za srednju školu) i 100 € (za studente). Uplatu prvog dela kotizacije, u iznosu od 20 €, potrebno je izvršiti u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije do 08. juna 2018. godine. Ostatak kotizacije potrebno je doneti pri dolasku na seminar.

Način uplate kotizacije
Uplatilac: Ime, prezime i adresa polaznika seminara
Svrha plaćanja: Kotizacija za ISV
Naziv korisnika: Udruženje „Electe“
Praška 44/3
24000 Subotica
Račun primaoca: 165-21943-79

Za dodatne informacije obratiti se na telefon:
+381 66 41 48 00

SMEŠTAJ
Cena smeštaja za sedam punih pansiona i boravak na Gučevu iznosi 14.400 RSD. Svim polaznicima Internacionalnog seminara violončela omogućeno je da plate smeštaj u četiri mesečne rate u iznosu od 3.600 RSD.
Uplate smeštaja u ratama:
I ratu neophodno je izvršiti do 08. juna,
II ratu do 08. jula,
III ratu do 08. avgusta,
IV ratu do početka seminara

Način uplate smeštaja
Uplatilac: Ime, prezime i adresa polaznika
Svrha plaćanja: Smeštaj za ISV (broj rate – I, II, III i/ili IV)
Naziv korisnika: Udruženje „Electe“
Praška 44/3
24000 Subotica
Račun primaoca: 165-21943-79

Za dodatne informacije obratiti se na telefon:
+381 66 41 48 00

VAŽNO: Na uplatnicu je potrebno upisati ime POLAZNIKA SEMINARA koji će pohađati radionicu, a ne ime roditelja.
Uplatu prvog dela kotizacije i rate za smeštaj moguće je izvršiti preko jedne uplatnice, s tim da je potrebno to naznačiti (kotizacija i smeštaj za ISV).

Članak Internacionalni seminar violončela se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
https://electe.org/internacionalni-seminar-violoncela/feed/ 0
Letnja umetnička radionica flaute 2018. https://electe.org/letnja-umetnicka-radionica-flaute-2018/ https://electe.org/letnja-umetnicka-radionica-flaute-2018/#respond Wed, 16 May 2018 17:19:52 +0000 https://electe.org/?p=13180 Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju u Umetničkoj radionici flaute. Seminar će voditi istaknuti muzički pedagog i solista mr Laura Levai Aksin, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radionica će biti realizovana[...]

Članak Letnja umetnička radionica flaute 2018. se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
 • Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju u Umetničkoj radionici flaute.
  Seminar će voditi istaknuti muzički pedagog i solista mr Laura Levai Aksin, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radionica će biti realizovana od 27. do 31. avgusta 2018. godine u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.
  Broj polaznika seminara je ograničen na 12 učesnika.
  Za sve polaznike seminara obezbeđene su prostorije za vežbanje i usviravanje, kao i klavirski saradnik. Potrebno je poneti notni materijal za klavirsku pratnju. Za klavirsku saradnju biće zadužen Filip Milisavljević, str. sar.
  Na kraju seminara svaki učesnik ima mogućnost da nastupi na završnom koncertu u svečanoj sali Muzičke škole “Isidor Bajić” 31. avgusta 2018. godine u 18 časova.
 • Iznos troškova kursa:
  Kotizacija za polaznike Umetničke radionice flaute iznosi 130 €. Uplatu prvog dela kotizacije u vrednosti od 30 € (u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate) izvršiti do 22. juna 2018. godine. Posle prijema prvih dvanaest prijava, ostale se neće prihvatati. Ostatak kotizacije se uplaćuje po dolasku na seminar.

  Način i termin prijavljivanja:
  SVA MESTA ZA RADIONICU SU POPUNJENA!

  Za uspešno prijavljivanje potrebno je i izvršiti uplatu prvog dela kotizacije, polaznicima će biti potvrđeno učešće do 30.06.2018.

  Poslednji dan prijave je 22. jun 2018.
  Posle prijema prvih dvanaest prijava, ostale se neće prihvatati.

  Način uplate kotizacije:

  Uplatilac: Ime, prezime i adresa polaznika
  Svrha plaćanja: Prvi deo kotizacije za LURF
  Naziv korisnika: Udruženje „Electe“
  Praška 44/3
  24000 Subotica
  Račun primaoca: 165-21943-79

  Za dodatne informacije obratiti se na telefone:
  +381 66 41 48 00
  +381 63 83 66 191

  Članak Letnja umetnička radionica flaute 2018. se pojavljuje prvo na Electe.

  ]]>
  https://electe.org/letnja-umetnicka-radionica-flaute-2018/feed/ 0
  Solistički koncert violiniste Nikole Aleksića https://electe.org/solisticki-koncert-nikole-aleksica/ https://electe.org/solisticki-koncert-nikole-aleksica/#respond Mon, 14 May 2018 07:34:12 +0000 https://electe.org/?p=13170 Solistički koncert violiniste Nikole Aleksića biće održan u četvrtak 17. maja 2018. godine u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 19.30 časova. Ulaz na koncert je slobodan. Organizatori s ponosom najavljuju nastup izuzetnog umetnika Nikole Aleksića, vanrednog profesora violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koji će nastupiti uz[...]

  Članak Solistički koncert violiniste Nikole Aleksića se pojavljuje prvo na Electe.

  ]]>
  Solistički koncert violiniste Nikole Aleksića biće održan u četvrtak 17. maja 2018. godine u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 19.30 časova. Ulaz na koncert je slobodan.

  Organizatori s ponosom najavljuju nastup izuzetnog umetnika Nikole Aleksića, vanrednog profesora violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju pijanistkinje Hilde Švan. Na programu su dela Baha, Betovena, Tartinija i Sen-Sansa.

   

  NIKOLA ALEKSIĆ rođen je u Beogradu. Violinu uči od svoje šeste godine (klase M. Ristić i A. Lebedinski). Sa četrnaest godina postao je redovan student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića, gde je diplomirao i stekao zvanje magistra. Potom se usavršavao kod prof. Igora Ozima u Kelnu.

  Dobitnik je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Takođe, dobitnik je druge nagrade na međunarodnom muzičkom konkursu u italijanskom gradu Strezi 1993, kao i Oktobarske nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih 1994. godine. Dva puta je proglašen za najboljeg studenta violine na FMU. Dodeljena mu je i nagrada “Zlatni anđeo“ za najuspešnijeg mladog umetnika i nagrada Radio Beograda „Muzičar godine 2004“. Zajedno sa pijanistkinjom Hildom Švan, dobitnik je nagrade „Stanojlo Rajičić“ za najuspešniji resital održan u SANU u sezoni 2014/2015.

  Dva puta je kao solista nastupao na BEMUS-u. Imao je niz resitala u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Nastupao je u Nemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, BiH, Švajcarskoj, SAD, i kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Filharmonijom mladih, beogradskim kamernim orkestrom “Majstori gudači“, Simfonijskim orkestrom RTS, orkestrom FMU, Umetničkim ansamblom Vojske Srbije, Niškim simfonijskim orkestrom, Banjalučkom filharmonijom, orkestrom Akademije umetnosti iz Novog Sada, “Gudačima Svetog Đorđa“ i kamernim orkestrom ’’Camerata academica’’.

  U toku jedne večeri je, kao solista, izveo tri ,,B’’ koncerta (Bah, Betoven, Brams) sa Beogradskom filharmonijom.
  Nikola Aleksić je član klavirskog tria ,,Weissburg’’ sa kojim održava redovnu koncertnu aktivnost. Snimao je za televiziju i ostvario trajne snimke za Radio Beograd. Zaposlen je kao vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

  Program koncerta

  J. S. Bah: Sonata za violinu i klavir br. 1, h-mol
  Adagio
  Allegro
  Andante
  Allegro

  L. van Betoven: Sonata za klavir i violinu br. 5, F-dur ,,Prolećna“
  Allegro
  Adagio molto espressivo
  Scherzo
  Rondo

  Đ. Tartini – F. Krajesler: Varijacije na Korelijevu temu

  K. Sen Sans: Introdukcija i rondo kapričozo, za violinu i klavir

  Članak Solistički koncert violiniste Nikole Aleksića se pojavljuje prvo na Electe.

  ]]>
  https://electe.org/solisticki-koncert-nikole-aleksica/feed/ 0