Electe https://electe.org electe.org Tue, 10 Dec 2019 21:00:08 +0100 sr-RS hourly 1 https://electe.org/wp-content/uploads/2014/03/favicon_57x57.png Electe https://electe.org 32 32 Milena Radović i Filip Milisavljević zatvaraju Koncertnu sezonu Subotice 2019 https://electe.org/events/milena-radovic-i-filip-milisavljevic-zatvaraju-koncertnu-sezonu-subotice-2019/ Tue, 10 Dec 2019 21:00:08 +0000 https://electe.org/?post_type=cpt_events&p=13660 Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan. Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u[...]

Članak Milena Radović i Filip Milisavljević zatvaraju Koncertnu sezonu Subotice 2019 se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan.

Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u Muzičkoj školi Subotica.  Na koncertu će nastupiti violončelistkinja, trenutno doktorant Akademije umetnosti u Novom Sadu, član organizacije Electe od samog osnivanja, Milena Radović i pijanista, viši stručni saradnik, korepetitor na AUNS, Filip Milisavljević.

Na programu će se naći dela Sezara Franka, Gabriela Forea i Davida Popera. Dođite da zajedno uz zvuke predivnog violončela, koga je Sen Sans u svom čuvenom Karnevalu životinja poredio s veličanstvenim labudom, ispratimo ovogodišnju Koncertnu sezonu.

 

Filip Milisavljević

Rođen je 1984. godine u Subotici. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi u Subotici u klasama prof. Anike Kiš, prof. Matije Molcera i prof. Petra Gavriljuka, a potom je pohađao osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Vladimira Ogarkova gde je diplomirao uz najviše ocene.

Prva radna iskustva stekao je u Muzičkoj školi u Subotici, gde je radio kao nastavnik klavira i klavirski saradnik – korepetitor, sve do 2013. kada je stupio u radni odnos sa Akademijom Umetnosti u Novom Sadu kao stručni saradnik – korepetitor za flautu.

Kao pijanista učestvovao je na brojnim međunarodnim i državnim takmičenjima gde je i dobitnik priznanja :
Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije, Beograd 1997. – I nagrada
“Concours International de Piano Nikolai Rubinstein”, Paris (France) 1997. – I nagrada
Festival Betovena, Beograd – Kolarac 2000. – Specijalna pohvala
“Concorso internazionale per giovani Musicisti”, Barletta (Italia) 2002. – I nagrada, zlatna medalja
7. Festival mladih pijanista (MŠ “Mihailo Vukdragović” Šabac) 2003. – I nagrada
3. Takmičenje mladih pijanista “dr. Vojislav Vučković”,Beograd 2003. – Specijalna nagrada
Republičko takmičenje muzičkih škola, Beograd 2003. – I nagrada
Memorijal “Isidor Bajić”, Novi Sad 2004. – III nagrada
Vasilije Mokranjac – Specijalna nagrada za klavirsku saradnju u duu dodeljena od strane Novosadskog kluba 2006.

Kao klavirski saradnik je više puta nagrađivan. Dobitnik je specijalne nagrade “In memoriam Adrian Tomescu” kao najbolji klavirski saradnik na 7. Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2009, kao i nagrada za najbolju klavirsku saradnju za discipline Saksofon (2012., 2013.) i Flauta (2016.) na festivalu FEMUS u Subotici. Bio je oficijelni korepetitor na FEMUS 2012., FEMUS 2013. a takođe i na 8. i 10. Međunarodnom takmičenju duvača “Anton Eberst” u Novom Sadu.
Imao je prilike da sarađuje na koncertima i seminarima sa velikim imenima kao što su Laura Levai Aksin (flauta), Matej Zupan (flauta), Renata Grajs – Armin (flauta), Nataša Marić (flauta), Renato Samueli (gitara), Luisa Selo (flauta), Guoliang Han (flauta), Žarko Perišić (fagot), Imre Kalman (violončelo), Megumi Tešima (violina), Stojan Dimov (saksofon), Ljubiša Jovanović (flauta), Zoran Krajišnik (gitara), Srđan Tošić (gitara) i drugi.

Trenutno radi kao Viši stručni saradnik – korepetitor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Članak Milena Radović i Filip Milisavljević zatvaraju Koncertnu sezonu Subotice 2019 se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Svečano zatvaranje Koncertne sezone – Milena Radović https://electe.org/svecano-zatvaranje-koncertne-sezone-milena-radovic/ https://electe.org/svecano-zatvaranje-koncertne-sezone-milena-radovic/#respond Tue, 10 Dec 2019 09:26:32 +0000 https://electe.org/?p=13654 Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan. Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u[...]

Članak Svečano zatvaranje Koncertne sezone – Milena Radović se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan.

Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u Muzičkoj školi Subotica.  Na koncertu će nastupiti violončelistkinja, trenutno doktorant Akademije umetnosti u Novom Sadu, član organizacije Electe od samog osnivanja, Milena Radović i pijanista, stručni saradnik, korepetitor na AUNS, Filip Milisavljević.

Na programu će se naći dela Sezara Franka, Gabriela Forea i Davida Popera. Dođite da zajedno uz zvuke predivnog violončela, koga je Sen Sans u svom čuvenom Karnevalu životinja poredio s veličanstvenim labudom, ispratimo ovogodišnju Koncertnu sezonu.

Milena Radović

Rođena u Zenici 16.10.1990. godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Muzičkoj školi Subotica u klasi prof. Žužane Sebenji. Tokom školovanja osvajala brojna priznanja i nagrade kao solista i kamerni muzičar. 2009. godine upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Imrea Kalmana, smer violončelo.  2013. godine završila osnovne akademske i upisala master studije kod istog profesora. 2015. završila master studije sa prosečnom ocenom 10,00 izvodeći Dvoržakov koncert, jedan od najzahtevnijih koncerata za violončelo.

Tokom svojih umetničkih studija imala je veliki broj zapaženih nastupa kao solista i kamerni muzičar na festivalu akademske muzike A-FEST gde je premijerno izvodila kompozicije vojvođanskih kompozitora poput dela Ivana Markovića. Kao orkestarski muzičar često je bila angažovana u projektima gde su nastupali prestižni vojvođanski i inostrani orkestri kao što su: orkestar ODEON iz Minhena, Verdi Orchestra iz Graca, orkestar Akademije umetnosti Novi Sad, Vojvođanski simfonijski orkestar, Subotička filharmonija… Nastupala je više puta i kao solista u okviru Koncertne sezone Subotice.

Usavršavala se na brojnim kursevima u okviru Čelo festa kod prof. Dragana Đorđevića, Milana Karanovića, Ištvana Varge, kao i renomirane svetske umetnice Wendy Warner.

Član je organizacije Electe gde je angažovana gotovo na svim projektima i veoma aktivno radi na promociji mladih umetnika i klasične umetničke muzike na teritoriji Srbije. Posebno voli timski, kao i pedagoški rad kojim se bavi nekoliko godina. Njeni učenici su osvajali nekoliko nagrada kako u oblasti kamerne muzike tako i iz predmeta violončelo. Posle dužeg bavljenja pedagogijom, nastavlja sa usavršavanjem, pa se trenutno nalazi na drugoj godini doktorskih studija na Akademiji umetnosti u klasi prof. Imre Kalmana. Trenutno je zaposlena kao nastavnik muzičke kulture u OŠ ,,Matko Vuković’’.

Članak Svečano zatvaranje Koncertne sezone – Milena Radović se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
https://electe.org/svecano-zatvaranje-koncertne-sezone-milena-radovic/feed/ 0
Umetnička radionica flaute 2020. https://electe.org/umetnicka-radionica-flaute-2020/ https://electe.org/umetnicka-radionica-flaute-2020/#respond Wed, 04 Dec 2019 20:28:04 +0000 https://electe.org/?p=13643 Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju u Umetničkoj radionici flaute. Tema ovogodišnje radionice će biti: „Vežbanje – ciljevi, glavne tačke pažnje i praktikum“. Seminar će voditi istaknuti muzički pedagog i solista mr Laura[...]

Članak Umetnička radionica flaute 2020. se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju u Umetničkoj radionici flaute. Tema ovogodišnje radionice će biti: „Vežbanje – ciljevi, glavne tačke pažnje i praktikum“.

Seminar će voditi istaknuti muzički pedagog i solista mr Laura Levai Aksin, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radionica će biti realizovana od 09. do 11. januara 2020. godine u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Broj polaznika seminara je ograničen na devet učesnika.

Za sve polaznike seminara obezbeđene su prostorije za vežbanje i usviravanje.

Iznos troškova kursa:

Kotizacija za polaznike Umetničke radionice flaute iznosi 100 €. Uplatu prvog dela kotizacije u vrednosti od 10 € (u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate) potrebno je izvršiti po potvrdi učešća. Posle prijema prvih DEVET prijava, ostale se neće prihvatati. Ostatak kotizacije se uplaćuje po dolasku na seminar.

Poslednji dan prijave je 20. decembar 2019.

Posle prijema prvih DEVET prijava, ostale se neće prihvatati.

Način i termin prijavljivanja:

Prijavljivanje za radionicu se vrši popunjavanjem on-line prijave
Prijavite se!

Za uspešno prijavljivanje potrebno je izvršiti uplatu prvog dela kotizacije, polaznicima će biti potvrđeno učešće do 25.12.2019. godine.

Način uplate kotizacije:

Uplatilac: Ime, prezime i adresa polaznika
Svrha plaćanja: Prvi deo kotizacije za URF
Naziv korisnika: Udruženje „Electe“
Praška 44/3, 24000 Subotica
Račun primaoca: 165-21943-79

Za dodatne informacije obratiti se na telefone:
+381 66 41 48 00
+381 63 83 66 191

Članak Umetnička radionica flaute 2020. se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
https://electe.org/umetnicka-radionica-flaute-2020/feed/ 0
Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra – program https://electe.org/events/koncert-zrenjaninskog-kamernog-orkestra-program/ Thu, 28 Nov 2019 06:27:52 +0000 https://electe.org/?post_type=cpt_events&p=13639 Udruženje “Electe” Vas poziva na koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra, koji će biti održan u petak 29. novembra 2019, s početkom u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. Ulaz na koncert je slobodan za sve ljubitelje kamernog zvuka i muzike Dmitrija Šostakoviča. Dirigent: Mikica Jevtić Solisti: Ana Šajrer – sopran Goran Krneta[...]

Članak Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra – program se pojavljuje prvo na Electe.

]]>
Udruženje “Electe” Vas poziva na koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra, koji će biti održan u petak 29. novembra 2019, s početkom u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. Ulaz na koncert je slobodan za sve ljubitelje kamernog zvuka i muzike Dmitrija Šostakoviča.

Dirigent:

Mikica Jevtić

Solisti:

Ana Šajrer – sopran

Goran Krneta – bas.

 

Program:

Dmitrij Šostakovič
Simfonija br. 14 u g-molu za sopran, bas i orkestar

I Adagio – De profundis (Federico García Lorca)
II Allegretto – Malagueña (Federico García Lorca)
III Allegro molto – Loreley (Guillaume Apollinaire)
IV Adagio – Suicidé / Samoubica (Guillaume Apollinaire)
V Allegretto – Les Attentives / Na oprezu (Guillaume Apollinaire)
VI Adagio – Les Attentives II / Gospođo, pogledate! (Guillaume Apollinaire)
VII Adagio – À la Santé / U zatvoru Santa (Guillaume Apollinaire)
VIII Allegro – Réponse des Cosaques Zaporogues au Sultan de Constantinople / Odgovor Zaporoških
kozaka Otomanskom sultanu (Guillaume Apollinaire)
IX Andante – O, Del’vig, Del’vig! (Wilhelm Küchelbecker)
X Largo – Der Tod des Dichters / Smrt pesnika (Rainer Maria Rilke)
XI Moderato – Schlußstück / Zaključak (Rainer Maria Rilke)

Produkcija: Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”

Članak Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra – program se pojavljuje prvo na Electe.

]]>