Electe

Tamara Štricki Seg

Rođena je 1986. godine u Subotici (Srbija). U srednjoj školi Muzička škola Subotica, uporedo je pohađala dva odseka, te 2005. godine maturirala na oba sa odličnim uspehom; Muzički saradnik (TO) i Muzički izvođač – flauta (VIO) u klasi prof. Kristine Molnar.

Nakon završene srednje muzičke škole sa odličnim uspehom, godine 2005. upisala je odsek etnomuzikologije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. dr Nicea Fracilea. Studije je završila u junu 2012. godine sa temom diplomskog rada Kraljički običaji Bunjevaca iz Subotice i okoline koji je odbranila ocenom deset.

Od 2010. godine zaposlena je u Muzičkoj školi Subotica, a trenutno predaje na Odseku za tradicionalno pevanje predmete, Tradicionalno pevanje u nižoj i srednjoj školi, Narodne igre i Narodne ansamble u srednjoj školi. U toku pedagoškog rada, njene učenice su nastupile na velikom broju školskih i lokalnih manifestacija. Takođe su nagrađivane na festivalima i takmičenjima kao što su Internet Music Competition, Festival mladih izvođača tradicionalne muzike u MŠ Mokranjac u Beogradu.

Spoljni je saradnik Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata od 2012. godine, kada je bila recenzent kompakt diska, koga čini svetovni repertoar Šokica iz Bačkog Monoštora, pod nazivom Alaj‘ piva Šokica. U junu 2014. godine realizovan je drugi nosač zvuka koji je takođe posvećen pevanju Šokica iz Bačkog Monoštora, sa repertoarom marijanskog narodnog pevanja pod nazivom Faljen Isus Divice.

Na Drugom i Trećem seminaru bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu (2013 i 2014.), bila je predavač u okviru radionice pesme i pevanje Bunjevaca iz Tavankuta. Ovom veoma sadržajnom seminaru u Tavankutu, koji je prvenstveno imao za cilj obučavanje polaznika o igrama, folkloru, muzici i stvaralaštvu Bunjevaca, učestvovali su koreografi, umetnički rukovodioci i asistenti iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

U više navrata nastupila je kao vokalni solista u pratnji „Subotičkog tamburaškog orkestra“, te na „Festivalu bunjevački‘ pisama“, a takođe je kao solista nastupila i na „Festivalima bunjevačkog narodnog stvaralaštva“.

U maju 2013. bila je članica žirija na audiciji za treći serijal emisije „Šljivik“ koju emituje Radio Televizija Srbije, a u septembru mesecu iste godine žirirala je na „Festivalu bunjevački pisama“ u Subotici.